huismeester redt aan touw hangende Kauw bij winkelcentrum Streekhof

Bovenkarspel-  Huismeester Willem Buiten van winkelcentrum heeft op indrukwekkende wijze een kauw gered. Het beestje was verstrikt geraakt in een stuk touw. Dankzij kordaat optreden van de huismeester kon de kauw naar Dierenopvang De Bonte Piet in Midwoud worden gebracht om te herstellen.

Zaterdag 11 juli werd door een aangeslagen Anouk van Dalen en haar dochter een Kauw binnengebracht bij dierenopvang De Bonte Piet in Midwoud. De ongelukkige vogel werd bij winkelcentrum Streekhof in Stede Broec hangend aan een stuk touw, in een boom aangetroffen.  Anouk zag het beestje en besloot in te grijpen.

“De kauw hing echter ver buiten bereik van Anouk.” zegt Lonny Uitterhoeve van De Bonte Piet. Niemand wilde haar helpen het vogeltje te redden. Totdat huismeester Willem Buiten werd ingeschakeld. Deze pakte snel een zaag, en een ladder. Hij klom zo hoog mogelijk in de boom, en zaagde de hele tak er af. Eenmaal beneden. Eenmaal beneden heeft hij samen met Anouk de kluwen touw van de kauwenpoot verwijderd.

De kauw maakt het inmiddels goed. Het beestje was uitgedroogd en had een flinke snee in zijn poot, maar dit gaat allemaal weer over. Met dank aan huismeester Buiten.